Ga naar hoofdinhoud

14 oktober Finalisten Amsterdams Kleinkunst Festival in Theater Koningsduyn | Geesterhage

Theatertalenten Lonneke Dort, Daniëlle Schel en De Lachende Derde – de winnaars van het Amsterdams Kleinkunst Festival – toeren vanaf september langs de Nederlandse theaters tijdens de Finalistentournee. Op 14 oktober treden ze op in het Theater Koningsduyn in Castricum. Deelname aan het Amsterdams Kleinkunst Festival kan een start zijn van een succesvolle theatercarrière, dat is inmiddels bewezen door Claudia de Breij, Richard Groenendijk, Van der Laan en Woe, Pieter Derks, en Yentl en De Boer.

Na een uitgebreide voorselectie, een try-out tournee, de halve finales en de finale in een uitverkochte Kleine Komedie won Lonneke Dort de AFK Sonneveldprijs 2017.

Lonneke Dort neemt je mee in een ogenschijnlijk licht verhaal en giet de zware dingen des levens het liefst in een vilein en droogkomisch lied. Ze studeerde af aan de Koningstheateracademie in Den Bosch en werkt sindsdien aan haar eerste programma ‘Want laten we wel wezen’.

NRC Handelsblad schreef: Bij de droogkomische Lonneke Dort zag de jury „sterke liedjes die taalvaardigheid laten horen en die kleine verrassingen in petto hebben”. Dort begeleidt die woorden met gortdroge mimiek, een opgetrokken wenkbrauw en soms met een blik waar je even in blijft hangen.”

Daniëlle Schel was de winnaar van de publieksprijs. Vanuit de dug-out bekijkt Daniëlle het leven, wachtend op haar slagbeurt: Het moment om honken te veroveren, punten te scoren en homeruns te slaan. Maar vlak voordat ze het veld betreedt, slaat de twijfel toe. Vol zelfspot vertelt Daniëlle aan de hand van rake sketches en beeldende liedjes over situaties waarin je liever op je volgende beurt blijft wachten, dan dat je jezelf uit het veld laat slaan.

Sophie de Hart en Wouter van Dijk wonnen de derde prijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Het duo neemt je mee

in een wervelwind over het liefdesleven van een twintiger met daarbij veel vlammende gitaar, veelzijdige liedjes, flauwe grappen en nog veel meer onzin. Lachen, huilen, maar vooral lekker achterover in je stoel zitten en het over je heen laten komen.

De Lachende Derde bestaat sinds 2015, twee hilarische jonge mensen die elkaar gevonden hebben via Facebook. Ze staan garant voor Nederlandstalige liedjes (grappig, mooi en droevig), vlammende gitaar en flauwe grappen.

 

De voorstelling van deze drie kleinkunst talenten is op zaterdag 14 oktober om 20.00 uur. In theater Koningsdyn, Geesterhage Castricum.

Kaarten zijn hier te bestellen via www.geesterhage.nl/theater-koningsduyn.

 

Back To Top