Ga naar hoofdinhoud

Zaterdag 15 april: Van Kooten & de Beat

Op zaterdag 15 april in Theater Koningsduyn Geesterhage, trekt Kasper van Kooten in de ontroerende en vermakelijke zelfportret Van Kooten en de Beat alles uit de kast: hij drumt, speelt piano, zingt, gebruikt zijn loopstation voor live beats. Deze muziekvoorstelling, naar het gelijknamige boek van Kasper van Kooten dat in 2022 uitkwam, is een even swingende als openhartige vertelling over liefde, familie en een onverzadigbare behoefte aan muziek. Ondersteund door uniek foto-, video- en audiomateriaal, vertelt Kasper zijn verhaal doorspekt met anekdotes en zijn grandioze imitaties.

Van Kooten’s zeer persoonlijke verhaal vormt de rode draad van Van Kooten en de beat, waarin ook de muziek uit het boek tot leven komt. In heerlijke tempowisselingen neemt Kasper je mee op de avontuurlijke reizen die hij en zijn bands samen maakten. Maar als het hoogste podium eenmaal bereikt is, blijkt zijn droom niet te kloppen en vraagt hij zich af: ‘wat was ik al die jaren aan het doen?’

Kasper van Kooten: “Van Kooten en de beat is mijn ultieme liefdesbetuiging aan het plezier dat muziek mij geeft. Ik vertel het ware verhaal van een jongetje van vijf dat een droom had, zijn drumstelletje kapotsloeg uit enthousiasme, een nieuw exemplaar kreeg en uiteindelijk als drummer van Acda en De Munnik in Ahoy speelde. Ik drum, speel piano, zing en gebruik mijn loopstation, een fantastisch sample apparaat, om live beats mee te maken. Oh en had ik al gezegd dat ik de geweldige muzikant Frank Stukker meeneem, met wie ik al ruim twintig jaar speel. Die speelt bas, gitaar en zingt. Maar zoals de mensen van mij gewend zijn voert het verhaal, de anekdote, de imitatie, de grap altijd de boventoon; zo ook nu weer.”

Zaterdag 15 april | 20:00 uur | Theater Koningsduyn Geesterhage Castricum | Kaarten 21,50  

Link naar info en kaarten: https://geesterhage.nl/productie/kapser-van-kooten-van-kooten-en-de-beat/

 

 

Back To Top