Ga naar hoofdinhoud

25 November: In de schaduw van Rembrandt – meeslepend en ontroerend

Zaterdag 25 november speelt Julika Marijn in Theater Koningsduyn “In de schaduw van Rembrandt’. ‘Overtuigend, meeslepend. Ontroerend eerbetoon’. Zowel pers als publiek zijn onder de indruk van deze voorstelling over Geertje Dircx, de tweede geliefde van de schilder. Theatermaker Julika Marijn kroop in haar huid en maakte onder regie van Diederik van Vleuten een intrigerende en ontroerende solovoorstelling.

 Julika trekt het publiek mee de boeiende Gouden Eeuw in, in het verhaal van Geertje en Rembrandt. Marijn: “Ik sta in een geweldig decor met prachtige visuals van Rembrandts schilderijen. Want Geertje heeft veel van zijn meesterwerken zien ontstaan, zoals bijvoorbeeld De Nachtwacht. De voorstelling is dus tegelijkertijd ook een hommage aan zijn genie.”

“Voor mijn voorstellingen kies ik vaak voor vrouwen die hun eigen weg zoeken en vinden, zoals Lady Di, Helene Kröller-Müller en Etty Hillesum. Geertje past goed in dat rijtje. Maar Geertje is voor mij niet alleen slachtoffer, ze is ook een held uit de 17e eeuw. Ze was enorm daadkrachtig en had de moed om het op te nemen tegen de grote schilder. Dat was zeer uitzonderlijk voor die tijd.”

“Ik kwam op het idee van deze voortelling door de historische roman van Simone van der Vlugt: Schilderslief. Simone heeft zich daarvoor grondig in alle historische documenten verdiept. Natuurlijk heb ik ook mijn eigen research gedaan.”

Julika zingt in de voorstelling ook een aantal mooie en toepasselijke 17e-eeuwse liedjes: “De muziek uit die tijd is niet zo beken, maar prachtig.”

We kennen Rembrandt van Rijn als de meester van het licht, de voorstelling is een visueel feest. In de trailervideo kun je hiervan al een kleine indruk krijgen.

 

In de schaduw van Rembrandt is te zien op zaterdag 25 november in theater Koningsduyn | Geesterhage (Castricum).

Aanvang: 20:00 uur

Kaarten zijn te koop op de website, www.geesterhage.nl: https://geesterhage.nl/productie/in-de-schaduw-van-rembrandt-door-julika-marijn/

 

Credits:

Tekst en spel: Julika Marijn

Regie: Diederik van Vleuten

Decor: Bartel Meyburg

Kostuum: Dorien de Jonge

Visuals: Hessel Stuut

Muzikaal advies: Leoni Jansen

Techniek: Coen Jongsma

Foto affiche: Carla van de Puttelaar

Met dank aan: Simone van der Vlugt

Back To Top