Ga naar hoofdinhoud

Zaterdag 20 april: De Mattheus Passie met Tango Extremo en Jan Rot als verteller

Een van de grootste muziekwerken van de klassieke muziek; De Mattheus Passie, wordt op zaterdag 20 april in Theater Koningsduyn vertolkt in een nieuwe bewerking. In de voorstelling vertolkt Jan Rot de rol van Evangelist. Sharon Kips en Job Hubatka brengen de verschillende recitatieven en aria’s ten gehore en Musica Extrema voegt op haar beurt de Latijns-Amerikaanse dimensie toe aan deze Paasvoorstelling.

De Mattheus Passie van Johann Sebastian Bach vertelt het verhaal van de laatste dagen van Christus.  Theatermaker Jan Rot heeft van dit verhaal een hedendaags en toegankelijke Nederlandse hertaling gemaakt, waarbij de koralen in het Nederlands kunnen worden meegezongen door het publiek. De melodieën van de klassieke Mattheus Passie zijn onveranderd gebleven en in een eigentijdse Latijns- Amerikaanse context geplaatst.

De populaire zangeres Sharon Kips en bariton Job Hubatka nemen de beroemde recitatieven en aria’s van het lijdens- en sterfverhaal voor hun rekening.
Kips verwierf vooral bekendheid als winnaar van het RTL 4-programma X Factor. Sindsdien is zij een veelgevraagd artiest in met name de Nederlandse gospelscene. Bariton Job Hubatka soleerde eerder in opera’s van Salieri, Donizetti en Rossini in binnen- en buitenland. Naast klassiek en barok heeft ook de hedendaagse muziek zijn grote interesse. Verder soleert hij regelmatig in de bekende en minder bekende oratoria bij o.a. De Nederlandse Opera.

De muziek wordt verzorgd door het orkest Tango Extremo, welke sinds  haar oprichting een ontwikkeling heeft meegemaakt die op zijn minst opmerkelijk te noemen is. Het orkest heeft op praktisch alle grote- en kleine concertpodia van Nederland gestaan, maar ook het buitenland heeft al vaak met dit ensemble kennis mogen maken.

De Mattheus Passie is te zien op zaterdag 20 april in theater Koningsduyn (Geesterhage, Castricum). Kaarten € 23,= incl consumptie.

 

Back To Top