Ga naar hoofdinhoud

NIEUW: Café DOK Geesterhage

Sinds de opening van het nieuwe verbouwde Geesterhage, met daarin het prachtige mooie nieuwe theater, is er al jaren de wens om, niet alleen bij theatervoorstellingen en concerten, maar ook overdag de mooie foyer open te stellen. Leuk om je bezoekje aan de naastgelegen bibliotheek te combineren met een lunch. Handig, om snel even een lekker bakje te doen terwijl je wacht op de Toonbeeld-muziekles van je kind. Of nog even nazitten met je vereniging na het repeteren, of met je lesgenoten uit de yoga met tóch even een lekkere kop thee, of misschien wel een wijntje. Of, gewoon, voor ‘de zomaar’, omdat het gezellig is om mensen te ontmoeten.

EN NU IS HET ZOVER!

De Oude Keuken, voor velen in Castricum wel bekend van de locatie op Dijk & Duin, breidt uit en start deze maand een tweede locatie en wel met een lunch- en theatercafé in … Geesterhage. Onder de naam: Café DOK Geesterhage.

Wat zijn we blij!

Zie hieronder het complete persbericht:

DE OUDE KEUKEN START NIEUW LUNCH- & THEATERCAFÉ IN GEESTERHAGE

De Oude Keuken breidt uit in Castricum! In maart start De Oude Keuken, naast het restaurant op Dijk & Duin een tweede horeca-locatie in Geesterhage. Van maandag t/m zaterdag kunnen bezoekers van dit culturele creatieve centrum en theater in het Café DOK Geesterhage, genieten van al het heerlijks dat DOK te bieden heeft:  van een fijne kop koffie met een lekker stuk gebak, of een goeie lunch, tot een gezellig drankje na afloop van een voorstelling. Deze samenwerking tussen de sociale onderneming DOK en de culturele stichting Nieuw Geesterhage is bijzonder, omdat de opening van Café DOK Geesterhage betekent dat Geesterhage nog beter haar rol kan vervullen als culturele ontmoetingsplek en DOK nóg meer leer-werkplekken aan kan bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Geesterhage is de Castricumse spil van cultuur, creativiteit, muziek en kunst, een plek die sociaal maatschappelijke verbinding ademt, die met de opening van Café DOK Geesterhage alleen maar versterkt wordt. Op dat punt zijn er duidelijk veel raakvlakken met De Oude Keuken die uitwisseling van verschillende groepen mensen en hun welzijn primair als doel heeft.

Nog meer kansen

DOK is al ruim 12 jaar actief als sociale onderneming. Waarom breidt DOK uit? Directeur DOK Edwin Teljeur: “de Oude Keuken is een sociale onderneming. Wij staan voor een maatschappij waarin íedereen mee kan doen. Om dit te realiseren bieden wij leer- werktrajecten aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door mee te werken in de keuken of in de bediening, ontwikkelen onze leerling-medewerkers zich en kunnen zij doorstromen naar een vervolgwerkplek of vervolgopleiding. Met de lancering van Café DOK Geesterhage is DOK in staat om nóg meer leer-werkplekken te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en kunnen we de medewerkers van DOK ook een uitdaging bieden op een andere werkplek. Meer impact dus. Dat noemen wij winst”.

Een logische samenwerkingen

“Sinds de opening van het nieuwe verbouwde Geesterhage is er al de wens om, niet alleen bij theatervoorstellingen en concerten, maar ook overdag de mooie foyer open te stellen”, aldus Anita Mooiweer, directeur van het Cultureel Centrum Geesterhage. “Leuk om je bezoekje aan de naastgelegen bibliotheek te combineren met een lunch. Handig, om snel even een lekker bakje te doen terwijl je wacht op de Toonbeeld-muziekles van je kind. Of nog even nazitten met je vereniging na het repeteren, of met je lesgenoten uit de yoga met tóch even een lekkere kop thee, of misschien wel een wijntje. Of, gewoon, voor ‘de zomaar’, omdat het gezellig is om mensen te ontmoeten. Met Café DOK Geesterhage komt die droom uit. Met onze gezamenlijke maatschappelijke doelstellingen vonden we elkaar al snel in een logische natuurlijke samenwerking.”

Voor wat betreft de producten maakt DOK ook bewuste keuzes voor sociale partners, zo wordt in Café DOK Geesterhage o.a. de lekkerste koffie geserveerd van de sociale onderneming Zuivere Koffie en zijn er heerlijke taarten van o.a. de sociale onderneming Fermento.

Kom langs

De samenwerking die in maart is gestart, is breder dan alleen het Café DOK Geesterhage. De horeca-service van DOK geldt ook in combinatie met de verhuur van zalen van Geesterhage t.b.v. bijvoorbeeld vergaderingen, events en workshops etc.

Vanaf nu is iedereen welkom om langs te komen, te genieten van het lekkers dat DOK te bieden heeft en om elkaar te ontmoeten. In april zal het Café DOK Geesterhage uiteraard ook feestelijke geopend worden.

 

Voor meer informatie:

Websites:

www.deoudekeuken.net

www.geesterhage.nl

 

Back To Top