Ga naar hoofdinhoud

Orkestleider Jan Molenaar doet eenmalig concert met niemand minder dan Denise Jannah

Limmer orkestleider Jan Molenaar (82) heeft publiekslieveling Denise Jannah – die momenteel met een eigen theaterprogramma door het land toert – gestrikt voor een eenmalig concert in Castricum. De jazzlady geeft met de 19 man sterke JM Big Band op zondagmiddag 27 januari een uur durend concert in Theater Geesterhage.

“Soulful, met een twist of jazz en de bounce of the blues”. Zaankanter Jan Molenaar, 45 jaar geleden verhuisd naar Limmen, is verguld met de komst van Denise Jannah. Beiden kennen elkaar goed; talloze podia bracht hen al samen, en nu dus voor het eerst in zaal Koningsduyn.

Voor JM Bigband is het concert een weerzien met Castricum. Het gezelschap bewaart goede herinneringen aan vorig jaar, toen met de voorstelling ‘Cotton Club’ het publiek werd onthaald op een swingende avond met arrangementen van jazzhelden onder wie Gordon Goodwin. “Geweldige akoestiek, we komen graag terug”, glundert de oude meester die niet van ophouden weet en nog steeds componeert.

JM Bigband is een grote naam in de binnen- en buitenlandse jazzwereld. Jan Molenaar staat al 50 jaar voor zijn orkest. In een halve eeuw is het ensemble over de hele wereld opgetreden met jazzhelden als de Amerikaanse saxofonist Johnny Griffin. In eigen land ontmoette Molenaar Denise Jannah op het North Sea Jazzfestival. Het oeuvre van jazzveteraan Jan Molenaar omvat inmiddels zo’n 650 titels. Nog steeds komen er arrangementen bij. Voor het concert met Jannah heeft Jan Molenaar een paar primeurs in petto. Liefhebbers kunnen een show verwachten met een mix van soul, jazz en blues.

JM Big Band “Molenaar meets Jannah” in CC Geesterhage, Castricum op zondag 27 januari, aanvang 16:00 uur (en dus niet, zoals eerder vermeld 17.30 uur). Zaal open 15:30 uur. Toegang € 15 inclusief een welkomstdrankje. Reserveringen worden aangenomen op het mailadres jmbigband@ziggo.nl   of     janenwilleke@molenaar.com

Back To Top