Ga naar hoofdinhoud

vrijdag 8 december: Olga Zuiderhoek speelt en zingt haar persoonlijke verhaal

Vrijdagavond 8 december speelt Olga Zuiderhoek, samen met de Castricumse pianist Gerard Bouwhuis, in Theater Koningsduyn haar muziekvoorstelling: Wat er ook gebeurt er klinkt muziek. Met liedjes en muziek uit de gigantische muziekverzameling van haar man Willem Breuker (1955-2010). Een show met totaaltheater op 5 vierkante meter: tekst, live-muziek en beeld, vaak grappig, soms woestmakend droevig. Een persoonlijk relaas met humor en muzikale herinneringen.

“Ik herinner me altijd alles aan de hand van muziek”, aldus Olga. “Als ik in de platenkast van Willem duik, stuit ik op hartverscheurende èn grappige liederen. Liedjes van en door Louis Davids, Dirk Witte, Pisuisse, Johnny & Jones, Ischa Meijer en Willem Wilmink. Liedjes, voor velen onbekend, maar waar we apetrots op mogen zijn”. ‘Maar wat er ook gebeurt er klinkt muziek’ is het refrein uit ’Wintertenen luizen en eczeem, de typhus en de kanker en de griep’ van Ischa Meijer, Olga’s lievelingslied.

Olga vertelt haar eigen verhaal aan de hand van liedjes die haar nooit in de steek lieten. Ze koos voor deze voorstelling de pianist Gerard Bouwhuis voor de muziek waar het om draait: Bartók, Antheil, Andriessen, Breuker, Gershwin, Johnny & Jones en natuurlijk Stravinsky. Ze laten de doden meespelen: Gerard speelt met Breuker, Olga zingt met haar beste vriend Ischa. Heleen Hulst speelt viool.

Olga: “Deze liederen hielpen me de 20e eeuw beter te begrijpen. Deze eeuw telt twee wereldoorlogen, ik heb ze beide misgelopen, hoeveel mazzel kan je hebben!.”

Onlangs vertelde Olga over haar voorstelling in Khalid & Sophie: https://www.youtube.com/watch?v=k0QHi3gt8tA

Olga Zuiderhoek, vrijdagavond 8 december 20:00 uur, Theater Koningsduyn Geesterhage in Castricum

Kaarten: https://geesterhage.nl/productie/olga-zuiderhoek-wat-er-ook-gebeurt-er-klinkt-muziek/

 

Back To Top