Ga naar hoofdinhoud

Voorpremière Oeloek met “Droeftoeters” vrijdag 19 januari 2018

De nieuwste voorstelling van Droeftoeters gaat op vrijdag 19 januari in voorpremière in Castricum: een ode aan de wannabe, de brulaap, de blufkoning, de tofdoener, de patjepeeër, de blaaskaak en al die andere prutsers die denken dat ze heel wat zijn. Ze blazen nog één keer hoog van de toren, voordat ze naar beneden struikelen. Theater Koningsduyn (Geesterhage Castricum) presenteert op zaterdag 25 november de hilarische voorstelling Droeftoeters, door theatergroep Oeloek, volgens De Volkskrant de waardige opvolger van het roemruchte theaterduo Waardenberg en De Jong.

Droeftoeters, een achtbaan van muzikaal geweld, krankzinnige dialogen en visueel spektakel. Je valt van de ene verbazing in de ander en je staat steeds op het verkeerde been. De idiote figuren vliegen je om de oren en je vraagt je af: hoe krijgen ze het verzonnen?

De Amsterdamse theatergroep Oeloek bestaat uit Kevin Jolly, David Meijer, Jantijn Prins en Carlijn van Rij. Zij leerden elkaar kennen op De Theaterkade in Amsterdam, een opleiding tot uitvoerend zelfstandig theatermaker en bleken hetzelfde gevoel voor theater en humor te hebben. Met hun afstudeervoorstelling Psychose van de Lemming, vielen ze meteen in de prijzen en wonnen de Nestvaltournee.

In 2009 ging, onder regie van Martin van Waardenberg, hun eerste avondvullende programma in première: De Nacht van de Nasmaak. Deze werd meteen door pers en publiek omarmd. Het vakblad Theatermaker zette het zelfs in de top 5 beste cabaretvoorstellingen van dat seizoen. In 2010 behaalden ze met een half uur uit deze voorstelling de finale van Cameretten. Van 2013 tot 2015 speelden zij met veel succes hun voorstelling Prille Roest. Hiermee wonnen zij De Stijgend Applaus Stipendium, de aanmoedigingsprijs voor cabarettalenten.

“@oeloek wow!”, twitterde Jochem Myjer: “Vond t erg leuk! Altijd heerlijk om weer eens verrast te worden met zoveel energie en originaliteit! Te gek! #blijnaarhuis”

De voorstelling Droeftoeters van Oeloek is om 20.15 uur te zien in Theater Koningsduyn (Geesterhage | Castricum) op vrijdag 19  januari en kost 15 euro.

In het voorprogramma van deze voorstelling treden tussen 19:45 en 20.15 twee jonge Castricumse cabaret-talenten op: Jeroen van Arkel en Maurits Hazeleger (meer info hier).

Kaarten zijn online hier verkrijgbaar via: https://www.geesterhage.nl/productie/oeloek-droeftoeters/

Hier stelt Oeloek zich voor:

Back To Top